FRAXEL LASER| Plastische chirurgie Corpus Plus

FRAXEL LASER

Door het natuurlijk ouder worden van de huid, krijgen veel mensen last van rimpels en oneffenheden. Ook als je ernstige acne hebt gehad raakt je huid beschadigd. Om de huid te verstevigen, egaler te maken en te verjongen kan gebruik worden gemaakt van een Fraxel laser.

Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes. Zowel gelaat, hals, decolleté, borst, armen, benen, rug als handen komen in aanmerking voor deze behandeling.

Wat is een Fraxel laser behandeling in de plastische chirurgie?

De Fraxel laser is een zeer innovatieve machine voor de behandeling van kleine stukjes huid. Om het uiterlijk van de huid te verbeteren gebruikt deze machine krachtige laserstralen.

Een Fraxel laser is de standaard van de behandelingen voor:

  • Fijne (wangen) en middelgrote rimpels (kraaiepootjes)
  • Onregelmatige huid bijvoorbeeld na acne
  • Ouderdomsvlekken zoals bruine vlekken in gelaat en op handen
  • Zonbeschadiging in het algemeen

De resultaten met de Fraxel laser zijn:

  • Een egalere huid
  • Minder bruine vlekken op de huid
  • Het verminderen tot verdwijnen van fijne rimpels
  • Het verminderen van acné littekens
  • Het afremmen van keloid en hypertrofische littekens
  • Het verminderen van striae of huidstriemen (bvb tengevolge van zwangerschap)

Om de behandeling te kunnen uitvoeren hoeven geen specifieke voorzorgsmaatregelen te worden getroffen. Wel moet je er op letten dat je ten minste 8 weken voor de behandeling zo weinig mogelijk aan de zon wordt blootgesteld en niet onder de zonnebank gaat.

Deze behandeling wordt in principe niet in de zomermaanden toegepast gezien de negatieve invloed van ultraviolet stralen op een nieuwe helende huid.

 

 

Fraxel laser

Een Fraxel laser maakt gebruik van een gepatenteerde technologie om beschadigde huid met microscopisch kleine laserbundels diep in de huid te laten doordringen. De onderhuid of dermis bevat zowel steunvezels (collageen) als elastische vezels (elastine) die de strakheid en soepelheid van de huid bepalen. In deze laag bevinden zich ook de bloedvaten, de talgklieren en een deel van het dieper pigment.

De laser behandelt slechts een klein deel van de huid (een fractie), waardoor het omliggende weefsel onaangetast blijft. Deze Fraxel laser verwijdert het bovenste laagje van de huid en tegelijkertijd wordt de huid onder het huidoppervlak verhit. Bij dit proces komt warmte vrij, waardoor de productie van collageen en elastine in de huid op gang komt. Deze collageen productie zorgt voor een verstrakking van de huid en dit van binnenuit. Het gezonde weefsel helpt in een versneld tempo het beschadigde weefsel te herstellen en zijn oude stevigheid weer terug te geven. Hierdoor is de herstelperiode erg kort. Oude en beschadigde cellen worden vervangen door een frisse en gezonde huid. De huid wordt hierdoor steviger en jonger.

De behandeling met de Fraxel laser geeft een duidelijk zichtbaar resultaat, de huid wordt steviger en jonger en de behandeling is veilig en doeltreffend.